TAIGA TRAILS
Taiga Trails
Trektochten & Cursussen
Dag Activiteiten
EFR Träning
Foto's
Reacties & Reisverhalen
Links
Reacties Dagtochten
Vader/Zoon Weekend april 2013
Bushcraft mei 2012
Wolftracking 2012
Survival zomer 2011
Kano & Trektocht juli 2011
Kaart en Kompas cursus 2011
Trektocht voorjaar 2010
Reacties Back to Basic 2009
Visweek voorjaar 2009
Trektocht voorjaar 2009
Trektocht najaar 2008
Trektocht winter 2006
Trektocht winter 2005
Canada zomer/najaar 2005
Trektocht zomer 2005
Canada zomer/herfst 2004
Bart de Haas, Wildernisethiek
Bart de Haas, Dances With Wolves
Bart de Haas, Het Tután Project
Reacties Back to Basic 2009

Reacties van deelnemers aan de "Back to Basic Zweden 2009

R. de B.
Maart 2009

Mijn ervaringen in Zweden... Ik ben Remco de Boer 26 jaar en de 
plannen van mijn vader Bouke waren een back to basic mannenweek in het hoge noorden van Europa. Kort gezegd WOUW, wat was dat een supergave ervaring!! In de eerste instantie wou ik graag alleen met mijn vader wat doen en zag er stiekem een beetje tegenop om als jongste met een groep "ouwe kadavers" op vakantie te gaan. Nou in werkelijkheid gaf het alleen maar een toegevoegde waarde en ben ik zeer blij met deze nieuwe levenservaring. Ik heb echt hele leuke dagen, avonden en nachten gehad met de mannen en heb nog eens echt genoten van de positieve reacties die retour over mij heen zijn gekomen. We konden heel veel leren van elkaar en hebben veel gelachen en ons soms als oermensen gedragen, hahaha wat wil een man nog meer!!??
Zo'n hele week heeft mij veel rust en nieuwe inzichten gegeven. Ook was ik zo blij dat ik de "echte" drukke gestreste wereld even achter me kon laten en puur kon genieten van de mooie natuur, zelf gemaakte kampvuurtjes en het eten van eigen gevangen vis. In zo'n week zie je weer in waar het nu echt om gaat, mijn vader zegt altijd; "We zouden met ze allen veel meer de weg naar binnen moeten maken".

Nou...,nu heb ik het daar in het normale leven soms veel te druk voor. Mocht jij dit ook zo in het leven ervaren, dan is dit zeker een  
aanrader!!! Met een week Back to Basic Zweden heb je daar gelukkig wel alle tijd voor en kan je weer als nieuw terug komen. Nu wel met een levenservaring en een lege geest vol rust en energie rijker...

==============================================================================================================

B. de J.
Maart 2009

Zo heb je het idee dat je van de apen afstamt, schijnen er toch nog veel meer dieren
in voor te komen. Maar goed dit even ter zijde. Wat een week! De mooiste week van mijn leven. Alleen al het kennismaken met jou en zeker met Robert en Cynthia, heeft heel wat los gemaakt bij me. Wat ik in deze week geleerd heb over de natuur, mens en dier is met geen pen te beschrijven. Het is een verrijking in je leven. De dingen waar je normaal aan voorbij gaat beleef je intens. Ik heb dan ook maar een advies, ga en beleef. Dan pas kun je dit delen met anderen.
Ook weet ik wat mijn doel is dit nog een keer opnieuw beleven.

CEES HET WAS TOP!

Cees bedankt en ook aan Robert en Cynthia.

P.S. De sporen in de sneeuw staan bij mij op mijn harde schijf.

===============================================================================================================

R.B.
Maart 2009

Zondagochtend wachtend op Schiphol kijkend naar welke mannen gaan er nog meer mee?
Ik ga naar Zweden om een paar dagen back to basic te gaan nadat ik in een cursus NLP practisioner Bouke de Boer hoor vertellen over dat hij dit gat ondernemen met zijn zoon en er zijn nog plaatsen vrij en wie zou er mee willen.
Ik voel mijn hand omhoog schieten en zeg "dat wil ik ook wel" en kijk om mij heen denkend dat alle mannen in de zaal het zelfde zouden doen.
(ze later gesproken en ze wilde wel en lieten andere zaken voorgaan)

In de cursus NLP gemerkt dat als je jezelf opensteld dan doen andere dat naar je terug en dit als instelling genomen voor deze week, het maakt dus niet perse uit wie er meegaan je gaat zelf.
 
Daar aangekomen werden we gastvrij ontvangen, ze hadden een apart slaapgebouw met een eigen huiskamer voor wat ontspanning (kaartspelen).
De volgende ochtend kregen we voorgeschoteld wat we deze week konden verwachten in fisieke zin;
- Sneeuwscouter rijden
- Husky tocht
- Wakvissen
- Tocht met kompas etc

Wat we gingen krijgen in geestelijke zin is voor een ieder wat hij er uit haalt; voor mij was het bijzonder om te bemerken dat ik niet zonder meer de leiding nam over de groep met het uitzetten van de koers, terwijl het kompas mij in het geheel niet vreemd is.
Ik dank alle mannen die mee waren voor wat ze mij terug hebben gegeven nadat ik mij openstelde, en gun een ieder een reis Back to Basic.

==============================================================================================================

G.L.
Maart 2009
 
Back to Basic in Zweden was voor mij een mooie ervaring om even weer terug te gaan naar de basis waar het om gaat in het leven.(even tot je zelf komen)
Heerlijk in de Zweedse natuur met twee ervaren gidsen die weten wat een mens nodig heeft. Zoals ‘s-ochtends vroeg opstaan, lekker het bos in en genieten van de rust, heerijk!
 
Wakvissen; Zelf een wak hakken van 20 cm en dan lekker rustig gaan zitten wachten tot je beet hebt, dat geeft een heerlijk rustig gevoel.
Sneeuwscooter rijden was voor mij een gevoel van “even lekker man zijn”. Geweldig wat een spektakel,(echt een aanrader). En zo is er veel te beleven in Zweden, kanovaren, kruisboogschieten, kompastocht maken etc. Alles onder begeleiding. Echt super, je komt als nieuw terug.
 
Cynthia, Robert, Cees. Het was top!


============================================================================================================

 

B. de B.
 
Niet alleen met veel plezier kijk ik terug naar onze Zwedentrip. Vooral de professionaliteit van Robert en Cynthia heb ik bijzonder gewaardeerd.
Mede daardoor was deze trip, meer dan zeer leerzaam. En om dit nog eens met mijn zoon R. mee te mogen maken: Top.
Cees, dank je wel voor je inbreng en voor deze mooie levenservaring. Iets wat ik een ieder gun.
 
=============================================================================================================
Een mooie uitspraak van onze trainer/coach, Cees Schoutsen, van de persoonlijke ontwikkelingscursus Back to Basic Zweden
Als je hulp nodig hebt, wil ik altijd wel hulpbron zijn.
Soms heeft de krijger eens een verhalenverteller nodig.
Ik bedoel ik hoef de rups niet harder te laten kruipen maar een beetje hulp om de vlinder te ontdoen van de cocon is soms wel lekker.
En je weet dat ´wat voor de rups het einde is, is voor de vlinder het begin`.

==============================================================================================================

 

Taiga TrailsTrektochten & Cursussen Dag Activiteiten EFR TräningFoto'sReacties & ReisverhalenLinks