TAIGA TRAILS
Taiga Trails
Trektochten & Cursussen
Dag Activiteiten
EFR Träning
Foto's
Reacties & Reisverhalen
Links
Reacties Dagtochten
Vader/Zoon Weekend april 2013
Bushcraft mei 2012
Wolftracking 2012
Survival zomer 2011
Kano & Trektocht juli 2011
Kaart en Kompas cursus 2011
Trektocht voorjaar 2010
Reacties Back to Basic 2009
Visweek voorjaar 2009
Trektocht voorjaar 2009
Trektocht najaar 2008
Trektocht winter 2006
Trektocht winter 2005
Canada zomer/najaar 2005
Trektocht zomer 2005
Canada zomer/herfst 2004
Bart de Haas, Wildernisethiek
Bart de Haas, Dances With Wolves
Bart de Haas, Het Tután Project
Visweek voorjaar 2009
 Vissen in Zweden

Wij hebben met vier kornuiten een visvakantie gehouden in het mooie Zweedse Varmland van 5 t/m 12 juni 2009.
Het is een gebied met heel veel mooie visbare meren en ongerepte natuur.Het vissen op de snoek, die er ruimschoots aanwezig is, is een hele leuke bezigheid. Met name
het trawlen (Het vissen met een plug achter de boot roeiend) is een groot succes geworden met mooie snoeken van ca 90 centimeter en groter.


In Zweden hebben wij ook geleerd dat je deze vis heel goed op de barbeque kunt klaarmaken. Het is een echt lekkere vis om te eten, hoewel wij ze liever zien springen uit het water als ze aan je haak vast zitten.

Barbequen en vuurtje stoken is een grote hobby van die zweden, kan ook niet anders met zoveel hout altijd en overal aanwezig in ruime mate.

Dit levert dus leuke foto’s op:


We hebben daar ook met een gehuurde motorboot van de eigenaar enkele grote meren gevist. Rondom die meren zijn overall drijvende steigers aangebracht, waar je mooi kan aanlanden (ook handig voor de nodige sanitaire stops). De boot heeft handige hengelsteunen aan de zijkanten.


 


Bij het rijden door de omgeving naar het meer toe waren we, ineens en diverse malen, verrast door enkele nieuwsgierige elanden. Ze staan je schitterend aan te kijken. En mooie bloemen in de natuurHet trawlen vanuit een Canadese kano is een aparte bezigheid, dit hebben wij beoefend op het meer van Robert en Cynthia:Rob en Cor in actie met een snoek (klein exemplaar van 60 centimeter)

Het huisje was prima verzorgt op aanraden van Cynthia en Robert was prima in orde. Goede prijs kwaliteit verhouding en zeer spontane en aardige eigenaar Ully.


 
 

Vliegvissen kan natuurlijk ook op de forellenvijver in de directe omgeving.Na een week vissen zonder te scheren zie je er dan zo uit en wordt het tijd om terug te gaan.


Kortom heel hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en de juiste tips voor een onvergetelijke week in Zweden en mischien komen wij snel een keer terug (en niet alleen om de kleine te bekijken).


Groet Rob, Jan, Ted en Cor uit Lisse (de mooiste plaats in Nederland)

Taiga TrailsTrektochten & Cursussen Dag Activiteiten EFR TräningFoto'sReacties & ReisverhalenLinks