TAIGA TRAILS
Taiga Trails
Trektochten & Cursussen
Dag Activiteiten
EFR Träning
Foto's
Reacties & Reisverhalen
Links
Reacties Dagtochten
Vader/Zoon Weekend april 2013
Bushcraft mei 2012
Wolftracking 2012
Survival zomer 2011
Kano & Trektocht juli 2011
Kaart en Kompas cursus 2011
Trektocht voorjaar 2010
Reacties Back to Basic 2009
Visweek voorjaar 2009
Trektocht voorjaar 2009
Trektocht najaar 2008
Trektocht winter 2006
Trektocht winter 2005
Canada zomer/najaar 2005
Trektocht zomer 2005
Canada zomer/herfst 2004
Bart de Haas, Wildernisethiek
Bart de Haas, Dances With Wolves
Bart de Haas, Het Tután Project
Trektocht najaar 2008

 

Dromen realiseren
Tekst: Perry Kuilboer en Rob Goosensen

Op 19 oktober 2008 togen wij, Robert Goosensen en Perry Kuilboer, naar Zweden. Doel van de reis; samen met Robert een meerdaagse tocht te maken in de Zweedse wildernis en kijken bij de droomplek van Robert en Cynthia. We hadden hier al veel over gehoord, dus extra spannend om daar nu eens naar te gaan kijken.

Het idee van de reis, was een jaar daarvoor geboren. Zoals ieder jaar waren we met Robert en Cynthia een mooi weekeinde naar de Ardennen. Daar hebben we de vraag aan Robert gesteld of de mogelijkheid bestond van een meerdaagse buitenlandse tocht. Een droom die al langer op het verlanglijstje stond en nu maar eens ingevuld moest worden. “Kom volgend jaar maar naar Zweden, want dan wonen we daar” was Robert zijn reactie. Dit beloven is gemakkelijk. Het doen een mooie uitdaging.

Via de boot Kiel-Götenborg en een aantal uren op Zweeds grondgebied te hebben gereden, kwamen we aan bij het een houten poort, die toegang geeft tot het domein van de familie Zwetsloot.

Na een warm ontvangst, een rondleiding over het domein, en “een bakkie” voor ontvangst hebben we Hollandse piepers en boerenkool gemaakt. In de tussentijd stond de hottub warm te worden zodat we na de maaltijd een heerlijk warm bad konden nemen aan de rand van Store Havsjon, het meer waaraan het huis staat.

De volgende dag hebben we de rugzakken in de Canadese kano’s geladen en zijn we met zijn drieën (“men only” het meer overgestoken. Daar de kano’s op de kant getrokken en de toch wandelend vervolgd. Robert had een tocht uitgezet welke ons langs een aantal meren leidde. Bij alle meren hebben we een bivak gemaakt met kampvuur en al. In de natte natuur zoeken naar brandhout was een alle daagse routine. Zowel ’s middags als ’s ochtends lekker zitten en koken op een zelfgemaakt kampvuur is een super outdoor ervaring.

Veel tracks van wild, moerassen, heuvels, rotsen, meren. Zomaar een paar ingrediënten van een heerlijke tocht. Slapen onder een tarpje in de vrije natuur is een kick die verslavend werkt.

Al met al voor ons een heerlijke ervaring. Niet in de laatste plaats door de ontspannen begeleiding van ras “wildman” Robert.

 

Mooi om te zien dat Robert en Cynthia op een prachtige stek hun droom aan het verwezenlijken zijn…

We gaan zeker nog terug naar “Store Havsjon”..

 Robert Goosensen, Perry Kuilboer

Taiga TrailsTrektochten & Cursussen Dag Activiteiten EFR TräningFoto'sReacties & ReisverhalenLinks