TAIGA TRAILS
Taiga Trails
Trektochten & Cursussen
Dag Activiteiten
EFR Träning
Foto's
Reacties & Reisverhalen
Links
Eigen vakantie samenstellen
Gecombineerde tocht Kano/Trekking
Wandelen vanuit basiskamp
Trektochten & Survival
Meerdaagse Kanotocht
Kaart/Kompas Cursus
Wolftracking
Trektocht met bagagevervoer
Back to Basic Zweden
Canada
Wolftracking
Minimaal 2, maximaal 6 deelnemers
Datum : 16 t/m 22 februari 2013

Onder leiding van een gecertificeerde wildernisgids trekken we 7 dagen het besneeuwde landschap in met onze sneeuwschoenen en crosscountryskies op zoek naar de wolf. We starten bij onze blokhut aan het meer Stora Havsjön (Värmland) en gaan op zoek naar de wolvensporen in de sneeuw. Deze zullen we volgen zodat we wellicht de wolf en/of zijn prooi zullen vinden. Al deze gegevens zullen wij in kaart brengen en overhandigen aan de naturvård (boswachter). De naturvård kan zo een duidelijk beeld krijgen van de wolvenpopulatie en bijdragen aan de bescherming daarvan.De tocht leidt ons over de bevroren meren en door de besneeuwde bossen in het uitgestrekte gebied van Värmland. Gedurende de tocht wordt er aandacht besteed aan het maken van kamp onder winterse omstandigheden, navigatie, sporen identificatie en vuurmaken in de sneeuw.
 


Koken doen we op houtvuur. Slapen doen we in tenten. Het meenemen van een goede slaapzak (minimaal tot min 35 graden) is daarom een must!
Men dient zelf te zorgen voor sneeuwschoenen en crosscountryskies (te huren bij elke willekeurige buitensportzaak) Cross-country skies zijn iets breder dan de originele langlaufsies waardoor je meer grip en stabiliteit hebt op de sneeuw.Kosten; SEK 4500 per persoon

Inclusief; noodzakelijk voedselpakket (ontbijt/lunch/avondeten), wildernisgids, gebruik lesmateriaal (kompas, kaart, boekjes)
Exclusief: Aanvullend/extra voedsel, (Vlieg)reis, Transfer en Uitrusting (rugzak, slaapmatje, slaapzak, tent, wandelschoenen, sneeuwschoenen, crosscountryskies en persoonlijke uitrusting).

Tip: sneeuwschoenen en crosscountryskies zijn te huur bij elke willekeurige buitensportzaak in Nederland

Ga mee op zoek naar de WOLF!!
Taiga TrailsTrektochten & Cursussen Dag Activiteiten EFR TräningFoto'sReacties & ReisverhalenLinks