TAIGA TRAILS
Taiga Trails
Trektochten & Cursussen
Dag Activiteiten
EFR Träning
Foto's
Reacties & Reisverhalen
Links
Eigen vakantie samenstellen
Gecombineerde tocht Kano/Trekking
Wandelen vanuit basiskamp
Trektochten & Survival
Meerdaagse Kanotocht
Kaart/Kompas Cursus
Wolftracking
Trektocht met bagagevervoer
Back to Basic Zweden
Canada
Back to Basic Zweden

Data op aanvraag.


Nee, het is geen cursus, alhoewel er wel veel geleerd wordt.

Nee, het is geen counseling, alhoewel er wel veel gesproken wordt.
Nee, het is geen spiegeling, alhoewel het water wel je echte gezicht laat zien.
Nee, er wordt je geen etiket opgeplakt want deze haal je er zelf wel af.
Nee, het is geen navelstaren, toch wordt er wel veel in de verte gestaard.

Tsja, wat is het dan wel.
Allereerst is het een reis die je zelf onderneemt, het is een onderdompeling in een prachtige omgeving met oog voor respect. Respect voor jou als persoon, de omgeving waarin je verkeert in het prachtige landschap van Zweden en je reisgenoten.
Je leert vertrouwen op je kompas omdat we je dat leren, je leert te vertrouwen op je doel omdat we je leren doelen te stellen. Je leert om het weer “te lezen”.
Je leert sporen van dieren te onderscheiden zodat je weet welk dier je pad kruist.

Maar we leren je ook metaforisch (in beeldspraak) om parallellen te trekken.
Hoe staat het met je persoonlijke kompas, welk doel heb je jezelf gesteld in dit leven. Welk gereedschap gebruik je daar voor. Heb je respect voor je dagelijkse omgeving, kun je de “weersvoorspellingen” lezen van jouw bedrijf of binnen je relatie.
Durf je de sporen te lezen die je persoonlijke pad kruisen.
Tijdens de reis zul je leren vuur te maken onder verschillende omstandigheden en leren hoe belangrijk dit is maar durf je ook de metaforische conclusie over je eigen “vuur” die je in leven kan houden te trekken. Je begrijpt dat het team deze quest, deze persoonlijke reis van je op alle fronten en met het respect voor jou als persoon je zal ondersteunen. Weet vooral dat je met een andere visie, een ander geluid en met een ander gevoel terugkomt dan je heen ging.

Dat blijkt ook uit de prachtige reacties die we van verschillende deelnemers hebben gehad en die we met hun toestemming ook mochten publiceren, de originele brieven zijn in te zien, op de site hebben we deze voorzien van initialen. Kijk bij "Reisverhalen" op deze site onder "Reacties Back to Basic".
 
Deze prachtige reizen kennen twee uitvoeringen:
 
Zomer- en Winteruitvoering, de inhoud is hetzelfde namelijk:
 
Inhoud;

Je leert:
-  kompas lezen
-  vuur maken
-  sporen lezen,
-  met een kano omgaan / huskytoer
-  vlotten maken en de rivier afvaren / sneeuwscootertocht
-  de principes van de jacht om te overleven en nog een aantal basisvaardigheden die we in ons geciviliseerde leven zijn kwijt geraakt.
Na deze week ligt het aan jou of je deze technieken in je dagelijks leven gaat toepassen.
Daarom heet de reis die je onderneemt Back to Basic Zweden.
 
De Zomer uitvoering kent twee overnachtingsvarianten
* of je overnacht in een tent en je dient zelf je eten klaar te maken (eten is wel beschikbaar maar dient  de groep zelf klaar te maken)
* of een luxe uitvoering, je overnacht in een drie sterren hotel, eten en drinken wordt klaargemaakt en je hebt een eigen kamer met toilet, douche etc. Je begrijpt dat deze variant duurder is dan de tent variant.
 
 De Winter uitvoering
In de winter is er slechts een mogelijkheid namelijk in het hotel dus de zgn. luxe variant, het winterprogramma kent ook nog een fantastische trip met de sneeuwscooter en als er voldoende sneeuw ligt een trip met een hondenslee. Je begrijpt dat de kano en de vlotten vervallen in verband met de winterse omstandigheden.
 
Voor de rest is het winterprogramma idem als het zomerprogramma.
  
 
Het team bestaat uit:
 
- Cynthia Zwetsloot, begeleider, ex-brandweervrouw, CPR instructeur en geeft diverse trainingen om te overleven, duizendpoot en fotografe,
 
- Robert Zwetsloot, bouwkundige maar bovenal gekwalificeerd gids, natuurmens en leraar in de praktische survival technieken,
 
Robert en Cynthia zijn oprichters van ‘Taiga Trails’ een bedrijf dat professionele survivaltechnieken aanleert aan belangstellenden..
 
- Cees Schoutsen, ex-verpleegkundige en ex fysiotherapeut, gids binnen je persoonlijke begeleiding en verhalenverteller tevens organisator en inspirator van deze reizen, houder van het bedrijf Back to Basic Zweden.
 
Zie voor de achtergrond van Robert en Cynthia de "even voorstellen" pagina.

Informatie over datums en prijzen zijn op te vragen bij:
 
Cees Schoutsen
Vroegeling 69
1964 KR Heemskerk
0251-245202
 
 
De reizen kunnen individueel of in groepsverband gemaakt worden en kunnen in overleg aangepast worden aan de doelgroep.
Tevens kunnen bedrijven gebruik maken van deze fantastische mogelijkheid om hun personeel te trainen.
 
 Cees Schoutsen
Trainer en Personal Coach "Back to Basic Zweden"
 


Tekst; Cees Schoutsen

Back to Basic Zweden.

Mijn naam is Cees Schoutsen, geboren in 1954 in Beverwijk.

Na mijn middelbare school ben ik verpleegkundige (A) geworden en werkzaam geweest in Beverwijk in het Brandwondencentrum hier heb ik de diploma´s Brandwondenverpleegkundige en de aantekening Intensive Care behaald.

Omdat ik niet verder wilde in de verpleging ben ik fysiotherapie gaan studeren en ben dit ook geworden, vele andere opleidingen volgden, krachttrainer, sportfysiotherapie, hydrotherapie in Amerika, verbaaltherapeut, toegepaste kinesiologie, NLP en een heel aantal andere opleidingen in kwaliteitsbewaking en financieel management.

Jaren van therapeutische ervaring maakten van mij een persoon die anders keek, luisterde en (in)voelden naar mensen dan de klassieke fysiotherapeuten. ´Holistische benadering noemden collega´s dat, volgens mij alleen maar dieper kijken dan de oppervlakte, leren aanvoelen, aandachtig luisteren en heel veel van mensen houden.

Mensen die ergens anders geen vooruitgang meer boekten kwamen met de meest ingewikkelde ziektebeelden o.a. post-traumatische reflexdystrofie. Hoe succesvol mijn aanpak was bleek wel dat we een eigen patiëntengroep hadden. Ook hier stond het wederzijds respect hoog in het vaandel.

Ik heb het geluk gehad dat veel mensen vertrouwen hadden in mij als persoon, mijn therapie en met veel mensen mocht ik geluk maar ook verdriet delen.

Wat voor de rups het einde is, is voor de vlinder het begin.

Introspectie en ´wat doet het ertoe´.

Nadat ik enkele jaren geleden een aantal mensen zeer intensief mocht begeleiden naar het einde van hun reis, keek ik naar mezelf, na een grondige introspectie, de ´reis naar mijn eigen binnenste´ kwam ik tot de conclusie dat de gezondheidszorg niet bracht wat ik me had voorgesteld. Ondertussen was het me goed gegaan, uiteindelijk werd ik directeur van 4 eigen praktijken in het land maar dat bracht ook lange werkweken mee, 80 uur was geen uitzondering.

Maar gelukkig? Nee. Het deed er dus wel toe kwam ik tot de conclusie. Ik besloot de praktijk te verkopen. `Zonde van al die ervaring` volgens mijn patiënten, collega´s etc. Maar niemand begreep de onrust in me.

Van de rups en de vlinder.

Na de dood van twee goede vrienden waarin ik het verhaal van de rups vertelde, "Dat wat voor de rups het einde is, is voor de vlinder het begin", knaagde er iets aan mij.
I
edereen, ook ik heb een quest, een reis naar een zinvol bestaan, ook ik wil de antwoorden proberen te vinden.
En ik vind zelf dat ik terug moest naar mijn basis, welke vaardigheden heb ik eigenlijk?

Na een reis met husky´s en het werk met je ´eigen slee´van een week in het hoge Zweedse Lapland met temperaturen overdag van min 21 graden en min 40 graden in de nacht wist ik wat ik nodig had. Les in basisvaardigheden, kompas lezen, een koers kunnen uitzetten, vuur maken, niet bang zijn om ergens op de wereld te verdwalen en niet meer afhankelijk te zijn van zogenaamde gidsen die het in mijn wereld allemaal zo goed weten, de zogenaamde guru´s (gee you are you) of goeroes. Nee gewoon weer lekker de kou voelen, de warmte van een kampvuur met je mede reisgenoten en de warmte van deze persoonlijkheden, de wolf zien, de eland, het gesprek bij de olielamp en het genieten van de diepte van mijn reisgenoten.
 
Daarom heb ik Back to Basic Zweden opgericht en samen met twee prachtige gidsen organiseren we weken die er werkelijk toe doen.

Ik hoop dat u net zo mag genieten van de reis als ik en heet u welkom bij.

Back to Basic Zweden..


 

Cees Schoutsen,

www.b2bzweden.nl

 


GA MEE OP AVONTUUR!
Taiga TrailsTrektochten & Cursussen Dag Activiteiten EFR TräningFoto'sReacties & ReisverhalenLinks