TAIGA TRAILS
Taiga Trails
Trektochten & Cursussen
Dag Activiteiten
EFR Träning
Foto's
Reacties & Reisverhalen
Links
Reacties Dagtochten
Vader/Zoon Weekend april 2013
Bushcraft mei 2012
Wolftracking 2012
Survival zomer 2011
Kano & Trektocht juli 2011
Kaart en Kompas cursus 2011
Trektocht voorjaar 2010
Reacties Back to Basic 2009
Visweek voorjaar 2009
Trektocht voorjaar 2009
Trektocht najaar 2008
Trektocht winter 2006
Trektocht winter 2005
Canada zomer/najaar 2005
Trektocht zomer 2005
Canada zomer/herfst 2004
Bart de Haas, Wildernisethiek
Bart de Haas, Dances With Wolves
Bart de Haas, Het Tután Project
Survival zomer 2011
Survival
Tekst: Daniel, Willem en KoenHet was een jeugdroom van ons drieën. Survivalen zoals Bear Grills, Ray Mears en Survivor-man dat doen. Nadat wij besloten hadden onze kostbare vakantiedagen te besteden aan een survivalvakantie, was de bestemming na 2 minuten googlen en het emailcontact met Taiga trails bepaald.

We zouden een korte 2 daagse kaart en kompas cursus gaan volgen bij taiga trails, om daarna gedropt te worden in de wildernis van Zweden.

Met de minimale benodigdheden uit de dumpstore, was onze vakantie begonnen. De tweedaagse cursus was goed verzorgd en zeer intensief. Nadat we kennis hadden gemaakt met de omgeving en hadden geleerd hoe we het kompas moesten gebruiken, sloot de cursus af met een examen, waarbij wij onze opgedane kennis moesten inzetten om zelf onze route te bepalen. Dit was gelukt en dus waren we klaar om gedropt te worden.

Nadat we met alleen een slaapzak, een vishengel, bijl, mes en wat basisvoedsel gedropt werden in de natuur, gingen wij het extreme terrein (moerassen, heuvels, dichtbegroeide bossen en obstakels) tegemoet. De vakantie waar we het meest naar uitkeken bleek zwaarder dan verwacht, maar de prachtige omgeving maakte een heleboel goed. Onze dagen zagen er als volgt uit: Door middel van kaart en kompas bepalen hoe, hoelang en hoever we moesten lopen om van kamp 1 naar kamp 2 te komen. Aangekomen op het kamp gingen we hout sprokkelen voor onze shelter en het kampvuur. Voor het eten gingen we vissen (en vingen we snoeken van +- 1 meter) en maakten we van wilde bessen, aardbeien en sparrennaalden lekkere gerechten.

Na een week lang vermoeid en lek gestoken te zijn, werden we door Cynthia warm onthaald met heerlijke zelfgemaakte nasi en een trofee voor ons geslaagde avontuur.

We willen Robert en Cynthia bedanken voor deze onvergetelijke trip.

Taiga TrailsTrektochten & Cursussen Dag Activiteiten EFR TräningFoto'sReacties & ReisverhalenLinks